5 tips voor het maken van een testament

Als het tijd wordt om een testament op te stellen, heb je waarschijnlijk veel dingen die je wilt zeggen en bereiken, vooral als het gaat om je familie en je bezittingen. Maar als je die gedachten werkelijk op papier begint te zetten, kun je het gevoel krijgen dat je iets vergeet. In feite is dit iets waar veel mensen zich zorgen over maken – de details van hun testament en het feit dat ze de dingen niet goed doordacht en van tevoren gepland hebben.

Waar moet je je op richten bij het maken van je laatste wil en testament? Het volgende is een goede plek om te beginnen.

5 tips voor het maken van een geweldig laatste wilsbeschikking en testament

  1. Maak een uitgebreide lijst van al je bezittingen. Dit moet zowel fysieke bezittingen zoals je huizen als geld en beleggingen omvatten.
  2. Maak een lijst van al je begunstigden. Deze mensen zullen iets van je ontvangen nadat je bent heengegaan. Je kunt een lijst willen maken van wie wat zal krijgen, maar op dit moment is het een goede eerste stap om gewoon te weten wie je via je testament wilt eren.
  3. Wie zal je executeur zijn? Dit is de persoon die je testament na je dood zal uitvoeren. Deze persoon moet iemand zijn die je vertrouwt om goed werk te leveren, een werk dat weerspiegeld wordt als wat jij wenst dat er gebeurt (eerder dan zijn of haar wensen).
  4. Overweeg je behoeften om meer te doen dan alleen een testament plannen. In veel gevallen wil je misschien meer doen dan alleen je bezittingen op een rijtje zetten. Misschien wil je die bezittingen ook beschermen. Bespreek de mogelijkheden om een levende trust op te richten.
  5. Overweeg wat je niet in je testament moet zetten. Een testament is een goede plaats om bezittingen na te laten, maar het is niet de enige optie om je verhaal te vertellen. Gebruik een levenstestament om volledig te bespreken wat je wilt en waarom je dat wilt. Houd er rekening mee dat je er wel voor moet zorgen dat al je wensen op een juridisch bindende manier duidelijk vermeld worden, volgens de wetten voor nalatenschapsplanning.

Voor veel mensen is het laatste testament een van de belangrijkste manieren om ervoor te zorgen dat er na hun dood een soort organisatie en beheer over hun vermogen is. Realiseer je dat je een advocaat met ruime ervaring in estate planning je testament voor je moet laten samenstellen. Dit is de beste manier om te verzekeren dat je testament na je dood wettelijk bindend zal zijn en dat daardoor je doelen en behoeften als direct resultaat zullen worden vervuld.

Kosten testament besparen? Kies dab voor het online opstellen van je testament.