Vaststellingsovereenkomst

vaststellingsovereenkomst-controlerenEen vaststellingsovereenkomst zorgt ervoor dat zowel werkgever als werknemer onderling kunnen overeenkomen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De afsluitende voorwaarden van het dienstverband moet duidelijk worden gemaakt om ervoor te zorgen dat alle nodige regelingen met betrekking tot de beëindiging worden getroffen.

De vaststellingsovereenkomst moet schriftelijk worden opgesteld, omdat een mondelinge overeenkomst niet bindend is.

Een vaststellingsovereenkomst betekent dat beide partijen een minnelijk einde hebben bereikt aan de werkrelatie. Het is een juridisch bindende overeenkomst tussen werkgever en werknemer. De beëindiging van arbeidsrelaties door een vaststellingsovereenkomst moet schriftelijk zijn om geldig te zijn.

Vaststellingsovereenkomst worden in Nederland aangeboden aan werknemers wanneer zij worden ontslagen en in geval van onvrijwillige werkloosheid. De vaststellingsovereenkomst schetst de voorwaarden van de deal. Onze arbeidsrechtadvocaat kan u helpen met uw vaststellingsovereenkomst te controleren en waar mogelijk ook de onderhandelingen te verrichten.

Meer weten?

Bezoek onze contact pagina >