5 redenen om toch een advocaat te gebruiken

Niet elke juridische kwestie vereist het gebruik van een advocaat. Vechten met een snelheidsboete en naar kleine rechtbanken gaan zijn twee voorbeelden. In veel andere situaties waarbij sprake is van een juridisch geschil, een uitdaging of een deal, wilt u misschien niet het risico lopen om alleen te gaan zonder het advies van een ervaren advocaat die u kan helpen. Hoewel een goede wettelijke vertegenwoordiging misschien niet goedkoop is, kan het u zelfs helpen uit een aantal plakkerige situaties te komen, zoals een slechte scheiding, verloren baan of overtreding.

Hoewel de juridische situatie van elke persoon anders is, zijn er momenten waarop u echt een advocaat moet inhuren. Als u in bepaalde gevallen niet met een advocaat werkt, kan dit leiden tot verbroken overeenkomsten, verloren claims of zelfs gevangenisstraf. Hieronder staan ​​de tien belangrijkste redenen om een ​​advocaat in te huren.

1. De wet is ingewikkeld

Als je geen advocaat bent, heb je waarschijnlijk geen zaken die zich in bepaalde gevallen gedragen. Zelfs ervaren advocaten vertegenwoordigen zichzelf meestal niet in de rechtbank. Ook hebben advocaten de neiging zich te specialiseren in een of meer juridische praktijkgebieden, zoals strafrechtelijke verdediging of belastingwetgeving. Een solide zaak kan snel ontrafelen zonder de hulp van een getrainde en emotioneel onthechte advocaat. Evenzo kan het nalaten om een ​​advocaat in te huren bij het starten van een bedrijf, het herzien van een contract of het ondernemen van andere pogingen met mogelijke juridische gevolgen, leiden tot anders vermijdbare valkuilen.

2. Geen advocaat hebben kan je meer kosten

Wat staat er op het spel? Een strafzaak kan bepalen of u tijd achter de tralies doorbrengt, terwijl een civiele zaak u financieel kan schaden. Trouwens, er zijn veel civiele advocaten die eigenlijk geen cent van u verzamelen tenzij ze uw zaak winnen. Ook kun je als aanklager in een civiele zaak juridische kosten claimen, dus het inhuren van een advocaat kan je echt sparen of geld opleveren.

3. Advocaten weten hoe ze bewijsmateriaal kunnen betwisten

Zonder de juiste juridische training, kunt u mogelijk niet weten of een belangrijk stuk bewijsmateriaal tegen u onjuist is verkregen of dat de getuigenis een eerdere verklaring tegenspreekt. En heeft het misdaadlaboratorium bij elke stap op de juiste manier omgegaan met het bewijs? Uw advocaat zal erachter komen en mogelijk dat bewijs worden onderdrukt.

4. Het indienen van het verkeerde document of het volgen van de verkeerde procedure kan uw zaak verpesten

Als u geen advocaat bent, kunt u worstelen met de deadlines en het protocol voor het correct invullen en indienen van bepaalde juridische documenten. Een te late of onjuiste indiening kan uw zaak ontsporen, een bepaalde juridische procedure vertragen of erger – de zaak helemaal weggooien (en niet in uw voordeel).

5. Ze hebben toegang tot de getuigen en deskundigen die u aan uw zijde nodig hebt.

Advocaten zijn afhankelijk van een uitgebreid netwerk van professionals om de zaken van hun cliënten te helpen. De meeste niet-advocaten kennen niet persoonlijk de soorten professionals die kunnen helpen met het ontdekken of uitdagen van bewijsmateriaal of getuigenissen door de tegenpartij.